نقش طهارت در تنظیم رزق :
... طهارت هم تنظیم کنند ه ی رزق ظاهری است و هم موجب افزایش رزق معنوی.
امّا طهارت هرگز رزق مادّی را زیاد نمی کند. برای این که بدن که کارخانه ی تنظیمی حق است بیش از مایحتاج رزق مادّی خویش نیاز ندارد تا طلب کند. لذا رزق مادّی به مقدار ظرفیت هر بدنی تنظیم شده و به او داده می شود.
امّا راجع به جان انسان – در معرفت نفس فرمودند به این که : نفس ناطقه ی انسانی یک ظرفی است که هر چه در او غذای علم بریزند، به مقدار همان غذا وسیع می شود. ... نفس انسان به گونه ای است که هر چه در آن علوم و معارف وارد کنید، به همان مقدار وسیع تر می شود که این را به مقام «لا یقفی نفس» تعبیر می فرمایند. خلاصه این که طهارت، تنظیم کننده ی رزق ظاهری و موجب ازدیاد رزق باطنی است.
دلیل آن نیز این است که چون در رزق مادّی، بدن مرزوق محدود است. طهارت، وضو و پاکی این مقدار رزق را تنظیم کرده و به مقداری که معلوم و مقسوم اوست، در مقام دل و جانش به او می رساند و از آن جا که نفس غیر متناهی است و هر چه بیش تر مرزوق گردد، بیش تر طلب می کند. لذا طهارت موجب زیادی رزق در مرتبه ی ظاهر نیز هست. تا آن جا که نفسِ طهارت، موجب تأمین رزق زن و فرزند و مهمان های فرد طاهر نیز می گردد. ... (مجلس سوم : نقش طهارت در تنظیم رزق)
برگرفته از کتاب شریف «شرح مراتب طهارت»؛ از رساله ی وحدت از دیدگاه عارف و حکیم حضرت علاّمه حسن زاده ی آملی حفظه الله/ شارح: استاد صمدی آملی حفظه الله / نشر رَوح و ریحان