سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تعمّقی در چند آیه

الف ) جناب ملاصدرا در مجلد آخر اسفار به مناسبت بحثی از قول یکی از قراء مطرح قرآن کریم پیرامون نحوه قرائت آیه " وَنُفِخَ فِی الصُّورِ فَصَعِقَ مَن فِی السَّمَاوَاتِ وَمَن فِی الْأَرْضِ إِلَّا مَن شَاء اللَّهُ ثُمَّ نُفِخَ فِیهِ أُخْرَى فَإِذَا هُم قِیَامٌ یَنظُرُونَ " (الزمر 68)

ذکر می فرمایند که کلمه صور را طبق این روش قرائت : صور با ضم ص و فتح واو قرائت می فرمایند که این نحوه قرائت معنایی بسیار عمیق تر به آیه می بخشد .( صور در این نحو قرائت جمع صورت می شود).

ب) یکی از بزرگان( مرحوم آیت الله نجفی از شاگردان آیت الله جوادی آملی ) در خصوص آیه :
وَیَسْأَلُونَکَ عَنْ الرُّوحِ قُلْ الرُّوحُ مِنْ أَمْرِ رَبِّی وَمَا أُوتیتم مِن الْعِلْم إِلَّا قَلِیلًا".(الاسراء - 85 )

می فرمودند اغلب در ترجمه آیه فوق الا قلیلا را به علم برمی گردانند و اینطور معنا می کنند که از علم روح به شما ندادیم مگر اندکی - ایشان می فرمودند درست آن است که الا را به قلیل برگردانیم و اینطور معنا کنیم و از علم روح به شما ندادیم مگر به اندکی از شما !

ج) یکی از بزرگان در خصوص آیه " وَقُل رَّبِّ زِدْنِی عِلْمًا ( طه - 114 )

می فرمودند نوعا آیه اینطور معنا می شود و بگو پروردگارا بر علم من بیفزا در حالی که معنای صحیح آیه این است و بگو پروردگارا مرا با علم زیاد فرما چرا که علم سبب اشتداد وجودی می گردد !

د) آی? «لئن شکرتم لأزیدنّکم» یعنی اگر شما شکر کنید ما شما را زیاد می کنیم.

ضمیر «کم» به ذات شخص برمی گردد. نفرمود لأزیدنّ نعمتکم، برکتکم، و... بلکه خودمان را مورد خطاب قرار داده است. حتما حتما حتما شما را زیاد می کنیم. وقتی شخص ازدیاد وجودی پیدا کرد طبیعتا نعمت ها و برکت های الهی بر او افزون است. شما شکر کنید به آنچه دادیم، شما را زیاد می کنیم که عالم را ببلعید.

به تعبیر عارفی که صدرالمتألهین اشاره می کند: عالم یک لقمه برای انسان است.

سخنرانی استاد صمدی آملی (حفظه الله) در یادواره شهدای میخران

برگرفته از پایگاه : بیکرانه وجود


اولین دیدگاه را شما بگذارید نکته های اخلاقی1 ،

 گامها و...   

مشخصات مدیر وبلاگ

ویرایش

لوگوی دوستان



ویرایش

طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ