رهنمودهای امام صادق علیه السّلام ((ترجمه مصباح الشّریعه ))- عباس عزیزى اراکى
آب، طهارت و رحمت خدا
ترجمه ی باب دهم : طهارت
امام صادق (ع) فرمود:
چون اراده طهارت و وضو نمودى ، چنان به سوى آب روان شو، که گویى به سوى رحمت خداى تعالى مى روى که خداوند تعالى ، آب و طهارت را کلید قرب و مناجات خویش و نشانى براى راهنمایى مردم به سوى خویش مقرر فرموده است و چنان که رحمت خداوند، گناهان بندگان را پاک مى کند، نجاسات ظاهر را جز با آب نمى توان طاهر کرد.
خداى تعالى فرماید: ((و اوست آن کس که بادها را نویدى پیشاپیش رحمت خویش [باران ] فرستاد و از آسمان ، آبى پاک فرود آوردیم )).
وهمچنین مى فرماید: ((... و هر چیز زنده اى را از آب پدید آوردیم ، آیا [باز هم ] ایمان نمى آورند؟)).
پس چنان که هر نعمت دنیوى را با آب ، حیات بخشید، به رحمت و فضل خویش حیات و زندگانى قلب باطنى و عبادات را نیز به وسیله آب (که همانا طهارت است ) زندگى و کمال بخشید. در صفا، پاکى ، شفافیت ، فراوانى آن و امتزاج لطیف اش با هر چیز بیندیش و آن را در تطهیر اعضاى بدنت که خدا به تطهیرشان ، امر فرموده ، به کار گیر و واجبات و سنن تطهیر را به جاى آور که در هر یک از آن ها فواید بسیارى نهفته است . پس چون آن را گرامى داشته و آن را به کارگیرى ، به زودى چشمه هاى فواید بسیارى ، برایت جوشیدن خواهد گرفت .
دیگر آن که با خلق خداى چون امتزاج و همراهى آب با اشیاء، که حقّ هر یک را به نیکى داد مى کند و ماهیت خود را از دست نمى دهد، به معاشرت پرداز، که رسول خدا (ص) فرمود: مؤمن مخلص ، چون آب است (با آنان معاشرت دارد، ولى هوّیت خود را از دست نمى دهد).
باید صفا و خلوص تو با خداى تعالى در جمیع طاعات ، همچون صفاى آبى باشد که از آسمان به سوى زمین فرود مى آید و خداوند متعال آن را طهور نامیده است . و چون اعضاى بدنت را با آب ، پاک مى نمایى ، قلب خویش را نیز با تقوا و یقین ، پاکیزه و پالایش کن .
متن کامل کتاب شریف مصباح الشّریعه در کتاب خانه ی پایگاه اخلاق و عرفان موجود می باشد.