رهنمودهای امام صادق علیه السّلام ((ترجمه مصباح الشّریعه ))- عباس عزیزى اراکى
آداب و فواید لباس ؛
ترجمه ی باب هفتم : آداب لباس
امام صادق (ع) فرمود:
زیباترین لباس براى مؤمن ، لباس و پوشش پرهیزکارى ، و لطیف ترین شان ایمان است .
خداى تعالى مى فرماید: ((ولباس پرهیزکارى ، بسى بهتر است )).
وامّا لباس ظاهر، نعمتى است از سوى خداوند متعال که به واسطه اش عورت بنى آدم را مى پوشاند. این لباس کرامتى است که خداوند به وسیله آن فرزندان آدم را کرامت بخشید و غیر آنان را از آن محروم ساخت و مؤمنان هنگام اداى فرایض الهى (نماز) خود را با آن مى پوشانند.
بهترین لباس ، لباسى است که از خداى - عزّ وجلّ - دورت نکند، بلکه تو را به ذکر و شکر و طاعت او نزدیک کند و به سوى خودپسندى و ریا و زینت ظاهرى و فخر فروشى و تکبّر نکشاند که این موارد، آفات دین و موجب قساوت قلب اند.
هر گاه لباس بر تن کنى ، به یاد داشته باش که خداوند به رحمت خویش گناهانت را پوشانیده است و همان گونه که عورت ظاهرى خود را مى پوشانى درون خود را از روى صدق و صفا، در پوششى از هیبت وظاهرت در پوششى از طاعت و عبادت بپوشان .
به دیده عبرت به فضل و بخشش خداى - عزّ وجلّ - بنگر که لباس ها را آفرید تا عورت هاى بیرونى مردمان را در پوشد و درهاى توبه و انابه و استغاثه را باز فرمود تا عورت هاى درونى شان که عبارت از گناهان و اخلاق ناپسند است ، مستور نماید.
و خطاى کسى را افشا مکن که خداوند خطاى بزرگ تر از آن را از تو پوشانیده وبه عیب خود مشغول باش و از پرداختن به عیوب کسى که حال و امرش ربطى به تو ندارد، درگذر و بر حذر باش که عمر خویش را در پرداختن به عمل خیر خودت سپرى کنى ، و مبادا دیگرى با سرمایه عمر تو تجارت کند ودر نتیجه ، به هلاکت افتى ؛
چرا که فراموشى گناه ، از بزرگ ترین عقوبت هاى خداوند متعال در دنیا و از بیش ترین اسباب عقوبت در آخرت است . پس به عیب هاى خویش بپرداز.
مادامى که بنده ، به طاعت و عبادت خداى متعالى و یافتن عیوب خود وترک آنچه که در دین خداى - عزّ وجلّ - ناپسند است ، باشد، از آلوده شدن به آفات به دور و در دریاى رحمت خداى متعالى غوطه ور خواهد بود و از گوهرهاى فواید حکمت و بیان بهره مى برد و هر گاه گناهان خود را فراموش کرده و عیوب خویش را نشناسد و توجه او به توان قوّت خود باشد، هرگز روى رستگارى را نخواهد دید.
متن کامل کتاب شریف مصباح الشّریعه در کتاب خانه ی پایگاه اخلاق و عرفان موجود می باشد.