در سرّ ابتدا به اللّهمّ در اکثر دعاها :
اللّهُمَّ انّى اسْئَلُکَ مِنْ بَهائِکَ بِابْهاهُ، وَ کُلُّ بَهائِکَ بَهِىُّ، اللَّهُمَّ انّى اسْئَلُکَ بِبَهائِکَ کُلِّهِ.
( «اللّهمّ») دعا کننده که مى گوید: «اللّهمّ»، اصل این کلمه «یا اللّه» است (و مثل این است که یا اللّه گفته است).( ص 34 )
باید در مقام استعاذه و پناهندگى از شیطان رجیم به نام «اللّه» پناهنده شود نه دیگر نام ها، و طبق آیه قُلْ اعُوذُ بِرَبِّ النّاسِ به او امر شده است تا به پروردگار مردم پناهنده شود از شرّ کسى که با مرتبه ی او و کمالات او ضدّیت و تنافر دارد، و آن وسوسه ی باطنى است، و پناه به خدا برد از کسى که در باطن او وسوسه ایجاد مى کند و در راه معرفت، راهزن اوست.
در سرّ ابتدا به اللّهمّ در اکثر دعاها :
پس کسى که بازگشت انسان را از اسفل سافلین به عهده گرفته و او را از دوزخ تاریک، به محلّ کرامت و امن الهى باز مى گرداند و از تاریکى ها به نور مى کشاند و از راهزنان سلوک محافظت مىکند، همان اللّه است، چنان که فرمود : اللّه ولىّ کسانى است که ایمان آورده اند و آنان را از تاریکى ها به نور مى کشاند.
پس سالک که با قدم معرفت سلوک إلى اللّه مى کند، مانند مسافرى است که در راه وحشتناک تاریکى، بار سفر به سوى حبیب خود را بسته است و شیطان، راهزن این راه است و خداى تعالى با اسم جامع محیطش حافظ و نگهبان اوست، پس بر دعا کننده و سالک لازم است که به نگهبان و مربّى خود توسّل جسته و با گفتن اللّهمّ یا، یا اللّه تضرّع به او نماید.
و سرّ این که بیش تر دعاها با این کلمه شروع مى شود همین است. ( ص 36 و37 )
(شرح دعای سحر/ حضرت امام خمینی رحمه الله / / مؤسّسه ی تنظیم و نشر آثار امام خمینی رحمه الله)
عناوین یادداشتهای وبلاگ
دسته بندی موضوعی
دوستان