لیله القدر حقیقی
مراد از لیله القدر در اِنَّا اَنزَلنَاهُ فِی لَیلَهِ القَدر؛ اِنَّا اَنزَلنَاهُ فِی لَیلَهٍ مُبَارَکَه ، خود حضرت خاتم صلّی الله علیه و آله است که منزل فیه و منزل الیه در حقیقت یکی است و منزل فیه ، صدر مشروح آن جناب است .
اَلَم نَشرَح لَکَ صَدرَک ؛ نَزَلَ بِهِ الرُّوحُ الاَمِین عَلَی قَلبِک ، هر چند ظرف زمان آن به لحاظ نشأه ی عنصری ، یکی از همین لیالی متعارف است . چه این که انسان کون جامع را که لیله القدر و یوم الله است به لحاظ این نشأه ی مادّی (متنی) است که وجود ظلّی عنصری او در امتداد ظرف زمان است .
پس منزل فیه در حقیقت و واقع، قلب آن حضرت است و بعد از آن به لحاظ ظرف زمان، منزل فیه لیله القدر زمانی است ... چنان که هر انسان عنصری نسبت وعای علمش هنگام تلقّی معانی با وعای زمان او چنین است .
نزول قرآن در لیله القدر :
لیله القدر بُنیه ی انسان کامل است ؛ یعنی قلبی که عرش رحمان است و وسیع ترین قلب ها است . خدای سبحان فرمود : روح الامین (جبرئیل ) قرآن را بر قلب تو فرود آورد. و فرمود: ما قرآن را در شب مبارکی فرو فرستادیم .این قلب، سینه ی مُنشَرِح است ، و خدای فرمود: آیا ما سینه ی تو را منشرح نکردیم ؟
پس لیله ی قدر، سینه ی حضرت خاتم ؛ یعنی بُنیه ی خاتم ؛ یعنی بُنیه ی محمّدی است و قدر، بزرگی منزلت و جایگاه و شرف آن حضرت صلوات الله و سلامه علیه می باشد و چنین سینه ای شایستگی آن را دارد که در آن نزول قرآن انجام شود و به سوی آن نزول قرآن صورت گیرد و قابل و حامل حقایق باشد. خدای جلّ و علا فرمود : ما سخنی سنگین بر تو القاء می کنیم .
خلاصه امر آن است که، قرآن کریم در لیله ی قدر مبارک زمانی ، در لیله ی قدر مبارک ختمی که سینه ی آقای ما حضرت محمّد رسول خدا صلّی الله علیه و آله است به یکبارگی نازل شده است، بخوان و بالا برو.
فضائل و سیره چهارده معصوم علیهم السّلام – حضرت علاّمه حسن زاده ی آملی حفظه الله
عناوین یادداشتهای وبلاگ
دسته بندی موضوعی
دوستان