ازدواج، در عرف و شرع، پیمان زناشویى است و بر اساس آن، براى مرد و زن نسبت به یکدیگر، تعهّداتى اخلاقى و حقوقى پدید مىآید که سرپیچى (از بسیارى) از آنها، عقوبت و کیفر را در پى خواهد داشت.
زنای ذهنی، تصور و فکر کردن به امور جنسی و رابطه جنسی با نامحرم است. به لحاظ شرعی خود فکر گناه در امور جنسی به خصوص اگر غیر اختیاری باشد گناه نیست. ولی انسان باید از مقدماتی که باعث این افکار می شود پرهیز کند و در صورت اختیاری بودن چنانچه آثار بیرونی داشته باشد و موجب تحریکات جنسی شود این امور گناه است. فکر و اندیشه گناه، پاکى و صفاى قلب را از بین مى برد و انسان را به ارتکاب آن وا مى دارد. حضرت على(ع) فرمود:«من کثر فکره فى المعاصى دعته إلیها؛ (1) کسى که در مورد گناهان زیاد فکر کند، گناهان او را به سوى خود مى کشند».
راهکارهای درمان خودارضایی
1.نخستین گام برای درمان این عادت ناپسند، این است که فرد باور داشته باشد که این مشکل درمان پذیر است. نورمن وینسنت پیل روانشناس آمریکایی چنین میگوید: « هرگز کلمة نمیشود را به کار نبرید؛ زیرا کاربرد آن یعنی قبول آن»(1). بسیاری از کسانی که مدت های طولانی گرفتار خود ارضایی بوده اند، با توکل بر خدا و تلاش و جدیت خودشان توانسته اند این عادت زشت را کنار بگذارند. حتی کسانی را می شناسیم که بیش از ده سال به این عادت مبتلا بوده اند ولی موفق به ترک شده اند. پس فرد مبتلا به هیچ عنوان نباید ناامید و مأیوس شود و دست از تلاش خودش بردارد.
ازدواج، در عرف و شرع، پیمان زناشویى است و بر اساس آن، براى مرد و زن نسبت به یکدیگر، تعهّداتى اخلاقى و حقوقى پدید مىآید که سرپیچى (از بسیارى) از آنها، عقوبت و کیفر را در پى خواهد داشت.
فرموده اید افکار باطل در موقع برخورد با نامحرم در ذهن شما به وجود می آید، نه موقع تنهایی و بیکاری یا خواب؛ لذا در پاسخ راهکارهای پیشنهادی را معطوف به حل همین مشکل عرض می نمایم؛
مورد پاسخ به سوالتان به ذکر روایتی از حضرت علی علیه السلام بسنده می کنیم: مولا علی (ع) می فرمایند : من و فاطمه(س) به محضر مبارک رسول خدا (ص) مشرف شدیم و او را در حالی که شدیدا گریه میکرد مشاهده نمودیم به او گفتم : پدر و مادرم به فدایت ، چه چیزی شما را به گریه واداشته است ؟ حضرت فرمود : ای علی در شب معراج که به آسمان رفتم ، زنان امت خود را در عذاب شدید دیدم به طوری که آنها را نشناختم .
چند سالی است خشکسالی و قحطی آب و طوفانهای شدید، مردم به ویژه کشاورزان را در مناطق مختلف کشور از جمله استان یزد دچار مشکلات بسیار کرده است که برخی علما این پدیدهها را به نوعی امتحان الهی قلمداد می کنند.
شادی چیزی است که باعث انبساط روح و نشاط و سرزندگی می شود. در حدیثى از امیرمؤمنان (ع) آمده است: «السرور یبسط النفس و یصیر النشاط؛ شادمانى انبساط خاطر و نشاط و سرزندگى مىآورد». (1)
عناوین یادداشتهای وبلاگ
دسته بندی موضوعی
دوستان